Leven om te werken of werken om te leven?

Leven om te werken?

Soms kun je het idee hebben dat het leven alleen maar draait om werken. Wanneer er een deadline gehaald moet worden bijvoorbeeld. Maar er zijn ook mensen die altijd het gevoel hebben dat ze leven om te werken. Voor een sociaal leven hebben ze geen of amper tijd. Er zitten maar 24 uren in een dag, maar voor je gevoel heb je werk voor meer dan 24 uur.

Werken om te leven?

Thank God it’s Friday! Tijd voor weekend! Ren jij op vrijdagmiddag naar de uitgang om je sociale leven een boost te geven? Je ziet werken als noodzakelijk kwaad en sleept je de dag door. Iedereen kan weleens een baaldag hebben. Als je helemaal geen plezier in je werk hebt, gaat er iets niet goed.

De grens tussen werk en privé

Het thuiswerkadvies in verband met de coronapandemie is vervallen. Toch zijn er veel bedrijven waarbij hybride werken gestimuleerd wordt. De grens tussen werk en privé kan daardoor vervagen. Zorg voor een vaste routine en maak duidelijke afspraken met jezelf en je collega’s. Baken je grenzen duidelijk af. Dit geldt uiteraard ook andersom, laat je niet afleiden van je werk door je partner, huisgenoot of kinderen.

5 tips voor een gelukkig werkleven

  • Kies voor werk dat past bij je interesse
  • Houd tijd over om te ontspannen
  • Voorkom sleur
  • Probeer positief te denken
  • Pieker niet over de toekomst

Past je werk (nog) wel bij jou?

Om het beste uit jezelf te halen is het belangrijk dat je je ’thuis’ voelt op je werk. Ben je de regie over je carrière kwijt? Heb je twijfels over je huidige baan, gebrek aan plezier in het werk? Misschien is loopbaancoaching dan iets voor jou. Samen wordt er dan gekeken waar je kwaliteiten, affiniteiten en ambities liggen. Krijg meer inzicht door personal coaching en neem contact op via het contactformulier.

Terug