‘WAT WIL IK NOU ÉCHT?’

Of je er nou toe gedwongen bent of niet: door het coronavirus is thuiswerken veel normaler geworden. In het begin is het gedwongen thuis zijn en niet in de file staan een prettige bijkomstigheid. Je kunt zelf je pauzemomenten kiezen en wordt niet gestoord door allerlei telefoontjes.

Maar naarmate het langer duurt, zijn de voordelen soms ver te zoeken. Het even overleggen bij de koffieautomaat en het even sparren met de collega is nu niet meer zo gemakkelijk. En dan ineens besef je dat het werk dat je doet eigenlijk best saai en eentonig is. Is dit nog wel wat je wilt?

Naar een nieuwe toekomst
Een ander effect van de coronacrisis kan zijn dat je je baan kwijtgeraakt bent. Hierdoor word je gedwongen om na te denken over je toekomst. Het is heel logisch dat je nu de tijd hebt om na te denken over je werk, je huis en relaties. Door het jachtige karakter van onze samenleving ben je eerder waarschijnlijk gewoon maar doorgegaan. En dan ineens staat alles stil. Hoe nu verder?

Lees dit artikel verder op For You Magazine

Terug